Firmy si demi vodu historicky nakupují externě. Protože dříve to ekonomicky vycházelo lépe. Dnes je to už jinak. Vlastní demi voda se vyplatí už od spotřeby 300 litrů denně. Proč se dnes už nevyplatí demi vodu nakupovat, ale vyrábět? výrazně zlevnila technologie (reverzní osmóza) stále se zdražuje vypouštění odpadní vody zlepšily… Celý článek
Vodovodní voda musí být zdravotně nezávadná. To ale často neznamená, že plně vyhovuje potřebám v domácnosti. Navíc v 70 % republiky máme tvrdou vodu. Když balená voda není řešením Možná patříte mezi 80 % domácností, které odebírají vodu z veřejné sítě a možná s ní nejste spokojeni. Každý máme jiné chutě, jiné požadavky a jiné zdravotní nároky. Někomu… Celý článek
Bakterie “Legionella pneumophila” může způsobit legionářskou nemoc, což je těžká, život ohrožující forma zápalu plic. A nakazit se můžete snadno – například při sprchování. Legionelle se skvěle daří v teplé užitkové vodě Mikroskopický snímek Legionella pneumophilaBakterii se dobře daří ve vodě o teplotě 20 – 45 °C. Systémy ohřevu TUV včetně rozvodů jsou vhodným… Celý článek
„Vodní kámen, to je prevít,“ praví známá reklama. A má pravdu. Vápník a hořčík se ve vodě vyskytují ve formě jednoduchých iontů. Vysoký obsah vápníku a hořčíku ve vodě znamená tvrdou vodu. Tvrdá voda způsobuje značné technické potíže jak v domácnostech, tak v průmyslu. Usazeniny vodního kamene jistě dobře znáte. Vytvořený vodní kámen je nežádoucí,… Celý článek
Kvalita vody má být pod kontrolou 24 hodin denně Nedílnou součástí technologií na úpravu vody je také monitoring její kvality. Pokud chcete provozovat efektivní systém, není možné to dělat „na slepo“. Bez měření vybraných veličin (například měření teploty, tlaku, konduktivity a 20 dalších) nejen, že nevíte, co se s vodou děje, ale… Celý článek
Jeden z nejúčinnějších způsobů úpravy vody, které jsou v současné době na trhu. A současně jeden z nejšetrnějších k přírodě i peněžence. Žádná chemie, žádné nadměrné zatížení životního prostředí a firemního rozpočtu. Tak lze velmi stručně představit reverzní osmózu. Účinného pomocníka na úpravu vody. V čem to je, když ne v chemii? Dva roztoky s rozdílnou koncentrací – je-li… Celý článek
Kvůli železu může voda i zapáchat. O jeho usazování nemluvě. Pokud se přidá i mangan, je na katastrofu zaděláno. Usazeniny, poruchovost strojů a zařízení i špatná chuť Ve stopovém množství železo a mangan do vody patří, když je jich moc – škodí. Ve firmách způsobují nadměrné opotřebování výrobních prostředků a zvyšují náklady na opravy a mohou být i příčinou… Celý článek
Koliformní bakterie, E.coli a další mikroorganismy z vody účinně eliminujeme (jak v průmyslových provozech, hotelech, potravinářských provozech nebo legionellu v užitkové vodě). Naše služby využijete také při likvidaci následků povodní či havárií, kdy se riziko, že voda obsahuje nebezpečné bakterie, rovná téměř jistotě. Neviditelný nepřítel nejen v průmyslu, zdravotnictví a rekreačních zařízeních Pouhým… Celý článek